Lunar Caravans geliquideerd.

Het eens zo prachtige Britse caravanmerk Lunar is nu definitief verdwenen. Het bedrijf kampte sinds 2019 met financiële problemen en Covid en zeker ook Brexit hebben mede bijgedragen aan het verdwijnen van deze producent.

Lunar is in 1969 opgericht door de heren Talbot en Wilcox, voormalige medewerkers van Knowsley Caravans en kozen als merknaam voor Lunar, gebaseerd op het Lunar Ruimteprogramma van dat jaar.

Van 1991 tot het faillissement van Tirus in 2007 maakt Lunar deel uit van de Tirus Groep. In die periode verkoopt Lunar ook Chateau caravans en komt een deel van de Lunar campers uit de HomeCar fabriek in Lommel. Door een management buy out op 28 november 2007 gaat men weer zelfstandig verder.

In juli 2017 wordt Wellhouse Leisure, fabrikant van buscampers, overgenomen met nieuwe firmanaam Lunar Campers Ltd.

In juli 2019 komt het bedrijf  in financiële problemen. Juist in de maand dat het bedrijf 50 jaar bestaat heeft men de productie van alle 2020 modellen gestaakt.  In augustus 2019 is reeds een koper gevonden, t.w. Lunar Automotive Ltd, een dochtermaatschappij van het Zuid Afrikaanse MEWA , producent van roestvrij staal. Nicolas Marks van MEWA was als  enige geïnteresseerd en als deze niet was ingestapt dan  zou een liquidatie volgen.  Het nieuw gestichte bedrijf  zal nog maar een merk voeren.  Alaria wordt een modellenrange en  Venus verdwijnt, aldus dit is de intentie .

Vele leden van het Managementteam verlaten uit angst en gebrek aan vertrouwen de firma. Een nieuw managementteam, met een schraal budget en zonder enige ervaring werd gevormd. Het idee speelde ook nog om stacaravans te gaan produceren. Door achterstallige huren en salarissen ontstonden grote schulden en mede door Covid en zeker ook Brexit werd Lunar in najaar 2022 geliquideerd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: