Vanrêva is een fabrikant van campingbusjes uit de Franse Dordogne. Het bedrijf, FLCI VDL , is sinds 2022 actief

Vanestro is het busmerk van de Berlijnse firma Fasitech GmbH , opgericht in 2022

Vanster ( en Vanstar ) zijn merken uit de Pösll -Group en maken met Campster/ Campstar deel uit van de groep.:

Vanline is een buscamper onder de Pössl Group. Hieronder vallen ook VanSter, VenSter, Campster en Campstar

Vanderer

De Vanderer is een buscampertje, uit Kempten Allgau .  De onderneming is gesticht door Bastian Dolle. Deze worden gebouwd op Peogeot en Citroen en in Duitsland al verkrijgbaar onder de  29.000   

 

vantage.png

Vantage

Buscamper Vantage is in 2007 opgericht door Scot Naylor en werd de grootste onafhankelijke buscamper fabrikant in Groot Brittanië . In april 2016 wordt Vantage overgenomen door Michael Hardicker, de Managing Director van Signature Automotive Ltd, MasterCraft Boats UK en Signature Motorhomes and Leisure Ltd. Deze laatste is de Britse distributeur van Globecar en IH.

VanTourer

VanTourer

Eind 2013 komt de Duitse dealer organisatie Euro Caravaning met een camperbus afgeleid van de Knaus Box Star.  Deze camper wordt bij Knaus in Hongarije gebouwd.

val de loire

Val de Loire

Val de Loire is opgericht in 1955 in het Franse Distré. In februari 2009 wordt faillissement aangevraagd waardoor 8 van de 23 medewerkers hun baan verliezen.

Op 21 juli 2010 wordt het bedrijf, gevestigd in Saumur, met 15 personeelsleden en 35 caravans in bestelling (tussen € 35.000 en € 50.000 p.st.) geliquideerd. Val de Loire zat in het hoge segment en was nog de enige onafhankelijke Franse fabrikant. Het maakte o.m. slide-out caravans.

vanmaster nw

Vanmaster

In het najaar van 1995 start de productie van Vanmaster. Het merk is opgericht door Tommy Green en John en Cyril Darwin, zij zijn voormalige directieleden van Vanroyce. Zij richten Vanmaster op na het faillissement van Vanroyce en deze laatste werd door ABI overgenomen. De naam Vanmaster is afgeleid van een voormalige Britse fabrikant die tussen 1950 en 1975 caravans produceerde. Dat heeft nogal wat strijd gegeven, aangaande rechten op deze naam. De caravans liggen in de hogere prijsklasse, worden handgemaakt en de klant heeft een duidelijke inbreng in het interieur. Er worden zo’n 45 stuks per jaar gefabriceerd.

In juni 2003 neemt Vanmaster Carlight over, het meest exclusieve merk. In 2007 volgt er een management buy out van Carlight. Op 14 januari 2009 gaat Vanmaster failliet, een doorstart volgt op 5 februari 2009 door Ian en Lesley Tompson.  Een week later betrekt men ook een nieuwe fabriek. In september 2012 neemt Vanmaster het Britse Bentley Moterhomes over. Op 29 april 2013 wordt Vanmaster voor de tweede maal binnen vijf jaar failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de problemen door een dalende orderbestand. Binnen een maand (mei 2013) wordt echter een nieuwe investeerder gevonden.
De nieuwe eigenaar is Philip Narey, een enthousiaste eigenaar van een Vanmaster caravan. Hij neemt de activa van Vanmaster over en zet de caravan activiteiten voort onder de firmanaam Signature Caravans Ltd, maar de merknaam blijft Vanmaster. In 2020 werd firmanaam Signature opgeheven.

Tien van de zestien personeelsleden kunnen in het nieuwe bedrijf weer aan de slag. Cyril Darwin, één van de voormalige eigenaren, zal voor een soepele overdracht zorgen. Voor de zustermaatschappij van Vanmaster, Bentley Campers heeft men geen koper kunnen vinden. De bouw van een Vanmaster caravan, welke geheel met de hand gebouwd wordt, neemt 5 weken in beslag.

vanroyce

Vanroyce

Vanroyce is in 1986 opgericht door Tommy Green en John Darwin. In 1990 verkoopt John Darwin zijn aandelen aan de Moseley groep die later zijn belang verhoogt tot 90 procent. In het voorjaar van 1994, (wanneer ook de export naar Nederland start) waren er sterke geruchten dat Vanroyce door een concurrent zou worden overgenomen.

In de zomer van 1994 gaat het bedrijf failliet en neemt Auto-Trail, dochter van het ABI-concern, Vanroyce over. In 1998 wordt Auto-Trail/Vanroyce overgenomen door Trigano uit het faillissement van ABI. In oktober 2001 wordt de productie uitgesteld in verband met het vertrek naar de nieuwe fabriek, met de bedoeling in 2003 terug te komen. Het merk komt echter niet meer terug. Op 31 december 2006 wordt het merk definitief opgeheven. variomobil

VarioMobil

Variomobil is ee Duitse fabrikant uit het Osnabrucker Land waar sinds1984 individuele campers, conferentie- en speciaal wagens gebouwd worden tot 13 meter lengte. Jaarlijks komen er 2 dozijn voertuigen uit de fabriek.

vas

VAS

VAS, wat staat voor  “VALORIZZAZIONI ARREDI SPECIALI“ (speciale meubelinrichting ),  is in januari 1977 opgericht. De voertuigen worden overeenkomstig de wensen van de klanten uitgerust en ingericht. Het schijnt dat het merk in 2015 verdwijnt.

VanSter

Vanster is de laatste merk van de Possl-Groep , welke in 2019 is toegevoegd.

Ventje is een Nederlandse buscamper van Frank Westland uit Utrecht. Het is een flexibele buscampertje op VW basis waarbij het interieur demontabel is.  Na jarenlange onderzoek kwam het eerste model in 2021 op de markt.

venus

Venus

Venus is een in februari 2012 geïntroduceerd caravanmerk van Lunar. Het zijn lichtgewicht caravans, waarbij de fabrikant claimt dat dit de lichtste in Groot-Brittanië zijn. na het faillissement en de doorstart in augustus 2019,nam moeder Lunar  verdwijnt Venus.

verene

VERENE

De Franse fabrikant van aanhangwagens verkoop- en showwagens brengt in 2012 de Mobil-Cap uit; een kruising tussen een pagewagen en caravan, waarin men ook bijvoorbeeld een motor kan meenemen. Vergelijkbaar met Knaus Deseo Transport of de Kip Shelter in een stoere uitvoering.

viking

Viking

De fabrikant start rond 1965 in Malderen/Zonderzeel (B). De jaarproductie is zo’n 50 stuks per jaar. In 2002 sluit de laatste van de 47 Belgische fabrikanten.

vimara

Vimara

Vimara was een merknaam van Marcampo de Caravanas de Portugal Lda uit Perafita/Porto (gestart rond 1978). Vanaf 1997 is Knaus grootaandeelhouder en laat dan in de Portugese fabriek de Knaus Toy en Knaus Mustang bouwen. Vimara is vanaf 1996 in Nederland vertegenwoordigd. In 1996 stopt de productie in Portugal en brengt Knaus deze eerst in Hongarije onder en daarna Duitsland. In 2002 verdwijnt Vimara van de Nederlandse markt en in 2004 ook van de Duitse.

vivair.png

Vivair

Vivair is een kleine camperbus welke sinds midden jaren 00 op de Italiaanse markt wordt gebracht door de firma Adami. Dit bedrijf is gespecialiseerd in busje uit de Possl groep en brengt naast Vivair sinds 2016  ook Ro-ad als merk op de markt.

volkner

Volkner

Volker Mobil is opgericht door carrosserie en voertuigbouwmeester  Gerhard Volker, in de 70er jaren, waarbij gestart werd met paardentrailers en aanhangwagens. Later kwam het zwaartepunt op voertuigen voor de bouw te liggen. Sinds 2007 worden er campers gebouwd, enkele types zijn van slide-outs voorzien. Het bedrijf heeft een patent op een toegangsdeur midden in camper waarbij een auto onder de camper geschoven kan worden. Prijzen lopen op tot € 1,2 miljoen.

volks

Volksleisure

Zoals de naam al aangeeft zijn Volksleisure camperbusjes gebaseerd op VW”s.  In dit geval de VW California. De Brit Neil Worthington was altijd al verzot op VW en wilde daar een camper inbouwen. Als ontwerper van de website van Wellhouse Leisure kwam hij daar bij eigenaar David Elliot uit. In 2011 kwamen de eerste Volksleisure voertuigen op de markt waarbij Wellhouse de producent is en Worthington mede-eigenaar.

Volksmobil

Volksmobil Campers zijn door Joint in het begin van deze eeuw gemaakt en voornamelijk in Duitsland afgezet via de grootste Duitse handelaar Palmowski uit Bielefeld.  Deze firma hanteert ook het merk Nobel Art waarbij de restpartijen van zowel Italiaanse ( Elnagh en Roller Team) als Duitse fabrikanten zijn.

De onderneming van Anno Metzel in Sachsen bouwt sinds 2019 houten vliegtuigjes EN een teardrop caravan. Dit alles uit hout. Metzel heeft als constructeur nog bij Airbus gewerkt. Uit ecologisch oogpunt kunnen de kopers hun eigen teardrop caravan , de VolksSchrauber Aircamper zelf bij hem bouwen en zo € 5.000 besparen.

volta van 10 sep.png

Volta Van is een buscamper van het Franse ADS Loisirs welke geproduceerd wordt bij Stylevan in Auxerre. Het busje op VW basis werd in september 2016 geïntroduceerd.

voyager

De Belgische camperdealer DICAR levert ( 2015)  white label campers uit de stal van P.L.A.  opgemerkt dient te worden dat Voyager ook als typebenaming gebruikt wordt door andere fabrikanten, zoals Giottiline en Swift.

Voyager

In 2005 brengtt Voyager met een zeer futuristische caravan die in 2006 via de dealer van Bodengraven naar Nederland komt. Er zijn twee types: de Vector en de Navigator. Vanmaster gebruikt de schelp voor zijn Vanmaster Navigator. Het blijkt weinig succesvol want na 2007 is het merk weer verdwenen.

voy2

Le Voyageur

De Franse camperfabrikant Le Vogayeur ( de reiziger) is in 1980 opgericht door de firma Expo Loisirs van Georges en Eric Sacier in Montreuil-Juigné. In 2000 neemt Pilote deze firma over en in 2002 verhuist de productie naar een nieuwe fabriek in Membrolle sur Longuenée,

vsomg ...png

VS OMG (Valsugana)

De kleine Italiaanse fabrikant VS OMG. (Officine Meccaniche Giacomella) is in 1946 als constructiebedrijf Giacomelle gestart en produceert in 1963 de eerste caravan, oorspronkelijk voor eigen gebruik van de Alfeo Giacomella.   omdat verblijf in een hotel te duur is. in 1972 volgt de eerste camper. In 1964 verhuist het bedrijf naar Valsugana en introduceert dan het merk VS. De wagens worden op bestelling gebouwd en de familie Giacomella gebruikt een bouwwijze zoals deze oorspronkelijk is ingezet en houdt met vastberadenheid daar jarenlang aan vast, ondanks de ontwikkelingen op de markt. Met andere woorden: de caravan heeft lang het uiterlijk van pakweg de 70er jaren.. In 1980 volgt een herstructurering met o.m. de bouw van campers en speciale voertuigen en firmanaam OMG . De wagens worden onder merknaam OMG verkocht maar waren o.m. in Nederland als Valsugana bekend. Het bedrijf, dat bij het ontstaan een van de vijf Italiaanse caravanbedrijven was, (naast Roller, Etna , Fernandez en Lavante) bestaat in 2020 nog steeds, maar bouwt geen campers meer maar naast caravans wel aanhangwagentjes

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: