maesss

Belgische fabrikant van campers, opgericht in 1983  te Harelbeke. Het bedrijf kreeg deze eeuw te kampen met 3 branden, waarbij de laatste brand op 31 oktober 2013 tot de doodsteek zou leiden. Toen ontploften gasflessen waarbij 15 nieuwe campers werden vernield. De oorzaak was onduidelijk; kwaad opzet werd nooit bewezen. In 2012 stond het bedrijf van Luc Maes een tijdje onder curatele. In februari 2013 werd bvba Maes Invest op het zelfde adres failliet verklaard .In december 2014 volgde,na een langslepende zaak met de  verzekering en rechtbank, ook het faillissement van Maesss Motorhomes.

Magellano van Michel Ebner is een dochteronderneming van Xaxoa GmbH , een software bedrijf gespecialiseerd in o.m. medische toepassingen. Magellano levert een camper met dubbele slide-outs en een leeggewicht van 16 ton bij 10,6 m. lengte. Het is een vrij jong bedrijf uit 2016. Prijs € 680.000 De carrosserie wordt gebouwd bij Roelofsen Carrosseriebouw te Raalte.

malibu2

Malibu

In de 80er en 90er jaren bracht Carthago al een camperbus uit onder de serienaam Malibu (intro 1979). in het najaar van 2013 brengt moedermaatschappij Carthago deze bus terug op de markt onder de merknaam Malibu. Productie vindt in Slovenië plaats. Dit moet een concurrent gaan worden in de buscamper-klasse waar Possl zeer actief is. In 2015 besluit moeder Carthago om Malibu ook als budgetmerk voor campers in te gaan zetten. Budgetmerk vindt Carthago niet goed klinken en noemt het zelf dochtermerk.

mancelle.png

La Mancelle is in 1960 in Le Mans door Andre Devaux gesticht. Serieproductie volgt in 1967. Het bedrijf bouwt dan voornamelijk hefdakcaravans. In 1971 volgt de verhuizing naar de Boulevard Pierre  Lefaucheux waar men nu nog gevestigd is. In 2001 wordt het bedrijf door Trigano overgenomen. In 2003 neemt Trigano de matrijzen van hefdakcaravans van Rapido over en Trigano brengt dan hefdakcaravans onder de naam Silver by Trigano uit. In 2013 volgt de levering van caravans onder de naam Silver by La Mancelle.

La Marca is een Duitse camperhandelaar uit Landsberg a/d Lech.   Sinds 2020 brengt deze firma een vijftal campers onder eigen merknaam op de     ( Duitse ) markt uit.

Imarostica

Camper Marostica

Marostica is een Italiaanse fabrikant van campers en speciale voertuigen zoals mobiele kantoren en voertuigen voor invaliden. De campers kunnen op basis van de wensen van de klant ingericht worden.  “Nuova Camper ” is niet meer zo heel nieuw; het bedrijf dateert uit 1994.

marchimarchi fotoMM kopie.png

Marchi

Zeer futuristische camper van een Oostenrijkse firma , gesticht in 2011 door Mario Marchi, waarvan de eerste   in Dubai gebouwd wordt, voorzien van dakterras, open haard  en diverse flatscreens en een prijskaartje van $ 3.000.000. Eind 90er werd er gestart met roadshows.Eind 2015 vond er een reorganisatie plaats en werd de holding MM Groupe gesticht. Echter de Mario Marchi Holding AG werd in Zwitserland gevestigd en de productie vindt nu in Dortmund en in Vahingen an der Enz ( bij Stuttgart) plaats.

mcc

MCC

Mainard Camping Car bouwt sinds 2004 in Frankrijk camperbusjes.

mclouis

MC Louis

De SEA-dochter is in 1999 door de moedermaatschappij opgericht. Sinds 2013 onderdeel van Trigano 

Van ritssluiting naar camperbus : Mega Mobil is een buscampermerk van het Sloveense Mega Tekstil, gestart met de productie van busjes in 2019.  Mega Tekstil op haart beurt is een dochter van Turkse  Türkün Holding A.Ş

Polyester caravans van Nederlands fabricaat (Microcaravans). Zijn een jaar op de markt geweest in 2011. De caravan heeft een deur aan achterzijde.

miller

Miller

Miller is een dochter van Mobilvetta uit het begin van deze eeuw. ( 2004)  Het merk bevat kleinere modellen van Mobilvetta en maakt deel uit van de SEA-groep. Na 2012 wordt het voornamelijk buiten Italië als B-merk verkocht . SEA promoot dit merk niet.

 

MiniaTouring

Miniatouring is een Duitse fabrikant van teardrop-caravans van Trautmann Handels GmbH uit Nieder-Olm, gesticht in 2019        De eerste ontwikkeling vanaf 2017.

 

mccc

Mini -Caravans

De Slovaakse fabrikant Procamp s.r.o. ontstaat in 2012 vanuit de firma Tavex s.r.o. , de fabrikant van de CampRunner.         Procamp brengt een 5tal modellen teardrops ( o.m. Wave, Alpha en Bushcamp ) onder de merknaam Mini-Caravans uit. Procamp is ook de fabrikant van BMW-Mini Cowley caravan. en vanaf 2023 ook van de EasyCamp off road caravan. ProCamp zelf levert sinds 2018 ook off road trailers.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is mini.png

Andere benaming voor Trigano -Silver ( zie Silver). (sinds 2018)

minikaravany.pngmini.png

Mini Karavany

 Teardrop caravans.van het Tjechische CAROX + s.r.o., opgericht in 2016

Het is voor vele reislustigen een droom : Eenmaal op vakantie naar IJsland.  Maar om met camper of caravan een dure overtocht met een veerboot te vermijden, kan men lokaal ook een caravan huren. Sinds 2016 brengen Kolbeinn Björnsson en Ólafur Sverrisson in IJsland een teardrop-caravan op de markt welke al of niet met een 4×4 trekauto gehuurd kan worden. Verhuur vindt ook plaats in de Schotse hooglanden en Noord-Noorwegen  In het voorjaar van 2019  start ook de verkoop in IJsland maar is het  de bedoeling binnen Europa meerdere verkooppunten te creëren.

 

Minitouring is een Duitse fabrikant van teardrop-caravans .van Trautmann Handels GmbH. opgericht in 2019

 

mirage

Mirage

In de periode dat de Britse Autosleepers deel uit maakte van de SEA groep werden expliciet in Engeland Italiaanse campers onder de Mirage label verkocht. Ook waren sommige Italiaanse modellen van Autosleepers bestiering voorzien. ( periode  2004-2010).

mister camper

Mister Camper

Instap campermerk uit de PLA groep welke in 2015 is geïntroduceerd. Bij de herpositionering van PLA binnen her Rapido concern ( eigenaar sinds okt. 2016) wordt Mister een van de twee series onder PLA.

mobilvetta

Mobilvetta

Mobilvetta Design werd in 1961 als meubelfabriek gesticht. In 1976 gaat de fabrikant van hoogwaardige interieur zijn zelf toeleggen op de productie van campers. Tussen 1993 en 1996 werden er ook caravans gemaakt ( 3 types). Sinds de stichting van SEA in 2000 maakt het deel uit van deze conglomeraat.

mogo

Mogo Freedom

In 2014 introduceerde het Engelse Mogo Freedom een karretje dat het midden houdt tussen een teardropcaravan, vouwwagen en bagagewagen. De deur beslaat de gehele zijkant, verder binnenin als optie een matras. Eventueel uit te breiden met een outdoor keukenblokje.

mo

In het begin van deze eeuw doet Wiersema Campers uit Ten Boer (Gr.) een poging om een polyester caravan in drie lengtes op de markt te brengen, die helemaal naar de wens van de klant kan worden ingericht. Merknaam is Modena. De producent is dan al 18 jaar actief in campers op maat. Fabrikant niet meer actief.

moncayo

Moncayo

Moncayo is op 17 maart 1965  opgericht en maakte zowel caravans en vanaf 1982 campers.            In 1999 wordt het bedrijf overgenomen door autodealer Aranzauto uit Zaragoza welke laatste in 1989 het licht zag als Fiat dealer.  Aranzauto treedt dan ook op als leverancier van camper chassis .         Op 13 juni  2003 wordt Moncayo getroffen door een brand waarbij meer dan 100 campers en 2/3 van de fabriek vernield werden, waarna ook werktijdverkorting voor 99 werknemers aangevraagd moet worden. De crisis van 2008 was de tweede klap voor het bedrijf welke in november 2011 tot het definitieve  faillissement lijdt. Dit faillissement werd door het bedrijf zelf aangevraagd maar in Spanje duurt het enige tijd voordat dit is afgerond. ( zie ook SunRoller).  De laatste jaren werden er al geen caravans meer gebouwd, maar de totale productie van voertuigen kwam boven de 50.000 uit.

Mondial Swift

Mondial

In 2008 werden de Mondial campervans, na een paar jaar afwezigheid, weer geherintroduceerd.   Deze werden in Mexborough bij Autocruise gebouwd.  In 2012 verdween het merk en gingen de vans op in Autocruise range.

molinari

Molicar/Molinari

In de loop van de 50er jaren sticht Luciano Molinari, een bedrijf welke zich toelegt op productie van speciale voertuigen waarbij de laatste jaren campers bijgekomen zijn. De indruk bestaat dat het bedrijf na 2007 niet meer actief is.

In het  Franse Charmonix bouwen de gebroeders Perimony buscampers met veelal houten interieurs onder de merknaam Mont-Blanc. De capaciteit bedraagt zo’n 40 eenheden per jaar.

mooveo

Mooveo

In 2006 start Rapido met een low budget merk: Mooveo. De productie vindt in LA LIMOUZINIERE plaats. In 2014 werd de productie onder deze merknaam gestaakt tot 2018. De voornamelijk in Duitsland verkochte Bavaria wordt daar omgedoopt in Mooveo. Het merk Bavaria wordt verkocht in o.m. Frankrijk

morelo2

Morelo

In februari 2010 richt Jochen Reimann de firma Reimann Reisemobile GmbH op.  Als voormalige chef bij Concorde neemt hij het overtallig personeel van Concorde in dienst en de serieproductie start in januari 2011. Daar de merknaam Columbia al vergeven is kiest men voor Morelo wat staat voor de initialen van “ Mobile” en de twee zakenpartners Jochen Reimann en Reinhard Löhner.  In januari 2011 wordt de firmanaam gewijzigd in “Morelo Reisemobile GmbH” en in april 2011 koopt de Nederlandse investeerder, HTP, eigenaar van Knaus/Tabbert, Morelo op. De twee bedrijven zullen intens samenwerken wat resulteert in een overname door KnausTabbert van Morelo op 28 april 2011. De productie 2016 bedroeg 319 stuks. in 2020  zo’n 450 stuks. In China wordt Morelo verkocht onder de merknaam Fengchao.

Motorrad-Camper

Manfred Heimann uit Hildesheim (D) bouwt sinds 2019 campers t.b.v. motorliefhebbers. De Busjes zijn uitgerust voor het vervoer tot 2 motoren on een quad.

moto trek

Moto-Trek

Britse fabrikant van campers, en enige Britse fabrikant van slide-out campers onder 3,5 ton. Het bedrijf legt zich speciaal toe op campers voor de motorsport en paardensport-wereld, maar begeeft zich sinds de herfst van 2013 ook op het terrein van recreatie-campers. Midden 2016 ook op de Franse markt. Moto-Trek is als een zusterbedrijf voortgekomen uit  Equi-Trek , fabrikant van paardentrailers

multimobil

Oostenrijkse fabrikant welke in 2014 een  5th Wheel caravan introduceert.

murvi

Murvi

Britse fabrikant van camperbusjes , gesticht in de begin 80er jaren.

multi.png

Multi Camper is een in 2015 gestarte start-up bedrijf uit de Ukraine. Het bedrijf brengt een

z.g. 3 C concept uit , t.w. Camper , Car, Caravan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: