2 in 1 Mobil van Autohaus Zentral uit het Duitse Wetzlar bouwt sinds 2010 camperbusjes op basis van de Ford Transit Custom

3c cartier

Deze Franse firma is in de 80er jaren gesticht en maakt uitsluitend individuele campers waarbij het interieur geleverd wordt door de zelfstandige firma Brisebras en de opbouw door 3C Cartier. Huidige eigenaar is François-Xavier Fousse, die het bedrijf in 2005 overnam,

Het is een zeer opmerkelijke samenwerking tussen deze twee bedrijven waarvan de campers exorbitante prijzen hebben. Deze bedrijven hebben geen dealers en de campers worden vanuit de twee bedrijven verkocht.

Brisebras is in 1996 door Jacques Brisebras opgericht.

4.png

Omdat Jörg Drabert  er niet in slaagde om een camper te huren waarin hij zijn hond mee kon nemen , besloot hij met de hulp van  Gerd Bergem, zelf een te bouwen. In februari 2016 werd 4pfoten-Mobile voor het eerst op een beurs getoond. De camper is ook als Dogs-Liner bekend. De camper is ook te huur; voorwaarde: je moet wel een hond meenemen. De  camper is voorzien met een compartiment voor de hond ( onder het bed), hondendouche en camera om vanaf de bestuurdersstoel je viervoeter in de gaten te houden.

7even 50-camper

Het Duitse Clean Box uit Fuldabrück introduceert in het voorjaar van 2021 een “tiny-caravan” van onder de 750 kg. welke de uitstraling heeft van een gesloten aanhangwagen ( van Humbauer) . Het bedrijf biedt de mogelijkheid om ook caravans van 1300 kg te construeren, eventueel door zelf aan te leveren aanhangwagen.

Turkse fabrikant van caravans ; intro met teardrop-modellen in 2022 in Duitsland en Tsjechië. Voor 2023 komt er een monocoque polyester caravan bij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: