jerba

Jerba Campervans

Het Schotse Jerba Campervans , fabrikant van camperbusjes, is in 2005 opgericht door de huidige eigenaren Simon Poole en Cath Brookes .

Joa Camp is een in 2021 , door de Pilote Group opgerichte campermerk met zowel campers als camperbusjes op Citroen basis. Joa is Bretons voor Vreugde.

joint

Joint

Het Spaanse Joint kende een korte maar heftige geschiedenis. Nadat Pierluigi Alinari in 2001 McLouis aan SEA verkocht heeft, komt hij in  2002 onder de SEA-vlag  met Joint op de markt. In 2005 trekt Alinari zich uit SEA/Joint terug daar hij zich niet met het beleid kon verenigen. In 2008 stopt SEA met het merk Joint.   Alinari komt in 2010 op 75 jarige leeftijd met PLA op de markt.

Joko

Duitse camperbusjes-bouwer uit Bergisch Gladbach , opgericht door de  eigenaar Jürgen Kondmann.

jurgens

Jurgens

Producent Jurgens is sinds 1952 actief in Zuid-Afrika, maar was in 1938 in Nederland actief met een paardencaravan. Sinds 1973 ook actief met camperproductie. Jurgens maakte deel uit van CI Caravans International. De voormalige CI fabriek is van 1963 tot 1990 operationeel.  Jurgens komt in 1989 voor 63 procent in handen van de Michel Delport Trust. In maart 2007 neemt Imperial Holdings Ltd. 80% aandelen Jurgens over.Jurgens produceert caravans onder de merken, Jurgens, Jurgens Safari, Sprite en Gypsy en campers onder de WJ naam. De in Nederland bekende Xplorer komt uit de huidige Safari-range.( zie ook : Rest Wereld).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: