Turkse fabrikanten recreatievoertuigen

In november 2022 publiceerde wij een artikel aangaande Turkse fabrikanten. Wij hebben gemeend na de ABC.. van Europese fabrikanten een separate hoofdstuk/pagina aan Turkije te wijden.

Voornamelijk de activiteiten van de familie Başoğlu, vragen om aangepaste opmerkingen:

Naast de activiteiten van de familie Başoğlu, opereren er zo’n 60 lokale merken op de Turkse markt,

De familie Başoğlu

basaglue

De firma Başoğlu, de fabrikant van o.a. de Caretta, is opgericht in 1976. Na een overnachting in een caravan in Parijs tijdens een bezoek aan vrienden, komt dhr. Engin Başoğlu op het idee om ook in Turkije caravans te gaan produceren. Dit idee brengt hij over aan zijn vader en broers Erdogan en Engin. Vervolgens worden er op grote schaal caravans, campers en op maat gemaakte aanhangers gemaakt. Vader Başoğlu had een bedrijf in autobanden en reserve-onderdelen.

Na eerst samen met broers Erdogan en Erdal het bedrijf geleid te hebben gaat Engin Başoğlu ( de jongste van de drie broers) als eigenaar van Başoğlu Karavan A.S. in 1998 alleen verder.terwijl broer Erdogan ERBA start en Erdal met het merk Sally komt.

Engin Başoğlu besluit in 2006 om een vierkant caravannetje voor zichzelf te bouwen. Een Engelse klant van de firma ziet dit bouwwerk staan en is enthousiast. Dit is voor Başoğlu reden om zijn idee verder te ontwikkelen. De eerste Caretta is in 2007 een feit. Op dit moment wordt de Caretta geëxporteerd naar 63 landen verdeeld over 4 continenten, waarvan 91% in West Europa. Sinds kort is de Caretta ook verkrijgbaar in Japan en Australië   Başoğlu Caravans is gevestigd in Sakarya in het noorden van Turkije en is de grootste Turkse caravanfabrikant.

ERBA ( ERdogan BAşoğlu ) startte zijn eigen merk rond 1996 hoewel er zich op beroept vanaf 1976 actief te zijn maar dat was in het gezamenlijke bedrijf met zijn twee broer Erdal en Engin . In tegenstelling tot zijn broer Engin opereert hij met ERBA voornamelijk op de Turkse, Duitse , Zwitserse, Franse en Spaanse markt. Ook dit bedrijf is gevestigd in Sakarya.

SALY vervaardigt ( off the road) caravans, campers en camperbusjes sinds 1996 . Dit onder leiding van Erdal Başoğlu, het derde familielid van de familie Başoğlu, welke in 1975 startte met de caravan productie in Turkije. SALY beroept er zich op naar 40 landen te exporteren,. Verder in het programma paardentrailers, toiletwagens en Tiny houses. Het bedrijf is gevestigd in Sakarya.

Plaats een reactie