UAZ

OeAZ (Russisch: УАЗ) is een Russische autofabrikant. De letters staan voor Oeljanovski Avtomobilny Zavod (“Automobielfabriek Oeljanovsk“). Op exportmarkten gebruikt de fabrikant tegenwoordig de afkorting UAZ als merknaam voor de verschillende modellen terrein- en bedrijfsauto’s. Het bedrijf, opgericht in 1941,  levert ook ( omgebouwde) camperbusjes, gebasseerd op het model Bukhanka, welke in Rusland ook als schoolbus of brandweerauto gebruikt wordt.

Ugur is een Turkse fabrikant van GFK caravans en campers uit het Turkse Bursa. Voor 2023 gaat Wanner in Duitsland een model, genaamd Smartline in Duitsland aanbieden waarschijnlijk onder eigen merknaam.

ULMER

Georg Ulmer uit Schorndorf bij Stuttgart bouwt in 2005 een off-Road caravan, voorzien van een hefdak. Het project is echter geen lang leven beschoren.

uni.png

De Duitse firma Unicat bouwt zo’n 10 terreinwagens per jaar. Het bedrijf is in 1990 opgericht en heeft tot nu toe zo’n 300 wagens gebouwd. De wachttijd bedraagt momenteel (2016) zo’n 2 jaren. De prijzen variëren tussen € 300.000 en € 700.000 met een uitschieter van € 1.800.000 voor de grote Brummer. Een 11 jaar oude occasion met 150.000 km op de teller komt nog op € 495.000 ( nieuwwaarde € 1.000.000). Bij het bedrijf werken 25 personen.

In 2005 bestelt Thomas Waas een terreinwagen op basis van een MAN maar tijdens het productieproces gaat Unicat Failliet. Wat doe je dan? Je koopt het chassis van je wagen uit de failliete inboedel en neemt vervolgens materialen en firmanaam over en stelt je vriend Bernhard Söllner als bedrijfsleider aan. Waas trekt de wereld rond om de wagens te testen en keert pas in 2014 definitief naar Duitsland terug om meer tijd aan zijn firma te besteden.

Urban-Reisemobil is in 2004 opgericht als service werkplaats voor caravan en campers maar brengt in 2019 een camperbus onder eigen merk uit.

 

Uro-camper is een in 2019 opgerichte, kleine producent van camperbusjes uit het Spaanse Sevilla.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: