GAZ

Gorkovski Avtomobilny Zavod (Russisch: Горьковский автомобильный завод; [Gorkovski Avtomobilny Zavod]; “Automobielfabriek van Gorki”) of GAZ (ГАЗ) is een Russische autofabriek in Nizjni Novgorod en onderdeel van de groep GAZ. De fabriek startte in 1929 als NNAZ, een samenwerkingsverband tussen Ford  en de Sovjet-Unie.  Tegenwoordig worden door GAZ minibussen, vrachtauto‘s, autobussen en bouwmachines gemaakt en sinds 2012 ook personenauto’s in opdracht van Volkswagen AG.  Sinds 2015 worden er ook campers gebouwd op de GAZelle platform.

 

g.pnggeistgeist.png

Geist

Geist caravans en campers werden gemaakt in de LMC fabriek. Het merk werd in Groot-Brittanië, Australië en Nieuw-Zeeland verkocht. De Britse importeur van Geist gaat in maart 2009 failliet. In Groot-Brittanië worden de wagens op het laatst rechtstreeks door de importeur, zonder enige tussenhandel verkocht, vandaar de naam Geistdirect. In 2018 brengt de Britse dealer Camper UK dit merknaam terug door LMC campers om te stickeren naar Geist  maar werd in het zelfde jaar nog gestaakt.

De Duitse kabine-bouwer Geho (echtpaar Gerke-Hoog) bouwt sinds 2016 opbouwcabines .

 

GEOCAR

Geocar is een Oostenrijkse  fabrikant van opzet-units, zowel voor off-road en on-road.

giotti

Giottiline

Op 27 februari 2006 is in het Toscaanse Barberino Val d’Elsa door Leonardo Giotti dit merk opgericht.De eerste  2 jaren produceerde Giottiline ook de campers van Fendt en vanaf 2009 deze voor Ilusion. In 2012 beschuldigde Giotti de firma PLA van spionage aangaande een ingenieur die van Giotti naar PLA was vertrokken en documenten van interieurs mee genomen zou hebben. De eis van een schadevergoeding van € 12 miljoen is begin 2013 afgewezen.  Eind 2013 legt Giottiline de productie op financiële en economische redenen stil. Op 12 mei 2014 wordt Giottiline overgenomen door het nieuw opgerichte bedrijf ” Industrie Italiana Campers SrL”, voor 60% eigendom van P.L.A. en voor 40% van Pier Luigi Alinari, de 79 jarigedirecteur van P.L.A.

glenan.png

In 2002 richt Lionel Kirisit zijn bedrijf Glénan Camping Cars op. In 2006 wordt de naam van het Bretonse bedrijf gewijzigd in Glénan Concept Cars.

globecar

Globecar buscamper is een dochter maatschappij van de Duitse Possl.

logo_globe_male(1)

Globe-Traveller is een Poolse firma  welke sinds 2009 buscampers produceert, oorspronkelijk onder de naam Neo-Traveller. In 2012 trad de fabrikant tot de beleggingsgroep Sobieslaw Zasada S.A. toe en nam de firmanaam Elcamp Traveller aan. In 2015 werden de campernaam omgedoopt naar Globe-Traveller. De voormalige eigenaar start in 2020 met Affinity Campervan .

.

gluck

Glucks Mobil

De Duits handelaar Gluck uit de Freistaat bij München brengt sinds 2013 deze campers op de markt welke bij Capron/Dethleffs  gefabriceerd worden. Het merk is ook in België vertegenwoordigd.

Going

Speciaal voor de Britse markt worden er bij de firma Pluma in Spanje goedkope instapcaravans gemaakt. Introductie 2001. Na het faillissement van Pluma in 2007 worden de caravans tot 2012 bij het Spaanse ACE gemaakt. Daarna werden deze caravans onder de naam Going op bescheiden schaal gemaakt door de Britse importeur Red Lion Caravans.  In 2014 hernoemt deze fleverancier  de caravans onder de merknaam : Go Pods.

gobanna 1

Gobanna

In 2007 start Gobanna IJmuiden met de import van de Turkse teardrop caravan van Caretta. Na 2009 produceert Gobanna ze geheel zelf.

gopods

Go Pods

Zie Going op deze pagina.

De Go-Pod Weekend wordt geproduceerd in Portugal bij CampiJMC, de opvolger van Pluma.

gruau

Gruau

Marius Gruau, sinds 1933 carrosseriebouwer in Laval (fr.), toont op de tentoonstelling van 1961 zijn eerste caravan. Dit tot schrik van Alexandre Sterckeman die hierin een nagebouwde Sterckeman herkent. De eerste twee jaren brengt Gruau deze caravans uit onder de merknaam Vedette (Ster) maar vanaf 1963 als Gruau. In 1982 neemt SIR (voorganger van Trigano ) het caravanmerk over. In 2000 stopt Trigano met dit merk. Op 25 februari 1985 wordt Challenger gepresenteerd als een eigen campermerk van Gruau.  De caravanfabrikant Gruau bracht reeds in 1979 campers uit onder het Gruau-merk. In 1994 brengt Trigano de productie van Challenger in de hoofdvestiging onder.

Opgemerkt dient te worden dat Gruau nog bestaat als carrosserie-fabrikant.

GS Trailers

gs.png

JSC Dizva uit Litouwen start in 2013 met de productie van een gesloten motor/surfboard-trailer. In 2014 komt er een een teardrop trailer bij.  In 2017 tracht het bedrijf met een vernieuwde versie ook afzet te creëren  in West Europa , o.m. in Frankrijk en Nederland. De naam GS verwijst naar de initialen van de directeur Gintaras Stankevičius.

 

Gobur uk

Begin jaren zeventig start Gobur met vouwcaravans. Het bedrijf is nog steeds actief en gebruikt ook Carrousel als merk/type aanduiding.

gp sas.png

GP sas 

De Pilote Groep (GP SAS), opgericht 1962 , met hoofdzetel in La Limouzinière  verenigt onder haar dak ook de merken : Frankia (sinds 1990) en Bavaria ( sinds 1997) , Le Voyageur (2000) ,  RMB (2001) en het nieuw gestichte merk Mooveo (2006). Het merk City Van (2008) heeft maar kort bestaan en is in Rapido opgegaan. In 2015 wordt de firma CSA Gerard overgenomen, wat tot de introductie van HanRoad leidt.  In januari 2017 neemt Pilote het verhuurbedrijf (Avis-) Car-Away over.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: