I Camp

I Camp is een Nederlandse vouwwagen van de firma UDOCamp uit Zaltbommel.   Deze polyester vouwwagen wordt sinds eind 2016 geproduceerd. In de firmanaam UDOCamp is zowel de familienaam van de producent ( Udo) als de term You Do Camp verweven.

ics.png

ICS

ICS -Inter-Commerz Service GmbH uit Sleeswijk-Holstein (D) is in 1992 opgericht als handelaar in legervoertuigen. Sinds 2015 bouwt men ook terreinwagens onder de naam ICS Offroad op basisvan Mercedes, naar specifieke wensen van de klant. Daarnaast levert men vanaf 2022 ook off-road aanhangwagens middels module vorm, als ware het Legoblokken.

IH

IH Motorhomes

Britse fabrikant van campers, in 1992 door Ian Hartley (IH) opgericht. In de ruim 20 jaren van bestaan zijn er zo’n 1500 campers gebouwd.  In 2011 presenteerde de fabrikant op de Britse caravanshow een futuristische caravan, gebaseerd op de Airstream. Deze caravan, de Monopod ,haalde ook de Nederlandse pers maar tot serieproductie is het nooit gekomen. In 2012 maakt IH een moeilijke periode door en maakte IH Motor Campers Ltd een doorstart als IH Motorhomes Ltd. In 2013 komt men met een slide-out camperbus.

Iglhaut GmbH van Hans Ichlaut is 1n 1965 als Mercedes-reparatiewerkplaats gesticht en gevestigd in het Duitse Markbreit.(Allgau). In de zeventiger jaren begon met voertuifgen naar speciale wensen aan te passen. In 1983 kwam het verzoek van plaatselijke hotelier of het mogelijk was een 4WD bus te leveren om zijn gasten de bergop te brengen. Hierop ontwikkelde Hans met een 4WD concept om voertuigen zodanig aan te passen en wed aldus wereld’s eerste bedrijf dat 4WD ging toepassen op Mercedessen. De introductie van een camperbus kon dus in 2023  tenslotte niet uitblijven,

ilusion1

Ilusion 

Bij het verdwijnen van het merk Joint  bedenken de voormalige Spaanse distributeurs, onder leiding van Agata Borja, voormalig sales manager bij Joint, eind 2008 een nieuw merk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaragoza waarbij het merk in 2009 in 12 landen geïntroduceerd wordt.  De fabricage  vindt eerst in Italië bij Giottiline plaats. In 2013 laat  Ilusion  bij het  Duitse Sintex Automotive  in Gifhorn bij Wolfsburg,  voor 6-9 maanden o.m. de wagens  voor de Duitse en Scandinavische markt produceren. In 2014 betrekt Ilusion wagens van de Spaanse fabrikant ACE. Op 15 april 2015 richt Allegria Activity, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in speciale bussen voor o.m. wielersport, medisch en reclame, een nieuwe dochterbedrijf op genaamd Algeria Activity Caravaning SL. Deze bouwt een gloednieuwe fabriek in Zaragoza welke in december 2015 geopend wordt. 

innova.png

Innova

Het in het brabantse Katwijk gevestigde Innova bouwt maatwerk campers en jachten. Na 25 jaar maatwerk campers  komt het bedrijf in 2017 met een nieuw concept camperbouw op basis van de sprinter en jachtinterieur: Roadtrip.

Iron Yak is een in 2020 in het Poolse Krakau opgerichte firma welke off-road caravans produceert, waaronder een luchtgeleerde model.

Industria Italiana Camper

ICC is in 2014 opgericht door P.L.A. ( 60%) en  Pier Luigi Alinari (40%) bij hun gezamenlijke aankoop van Giottiline. Sinds najaar 2016 maakt het deel uit van de Franse Rapido Group.

intercamp

Intercamp

Deze caravans uit de DDR werden in de periode 1975 -1989  in Georgewitz-Bellwitz in  Oberlausitz   geproduceerd. Deze caravans werden in eerste instantie ontwikkeld om deze in Niet-Socialistische landen te verkopen om op deze manier deviezen de DDR in te krijgen. In Duitsland verkocht Fritz  Berger deze caravans  (Berger Oase) maar ook in Nederland werden ze verkocht.                                De uitvoeringen voor de lokale markt waren uitgeklede versies zonder koelkast, geen of eenvoudige kachel en onderdelen van mindere kwaliteit.  IFA staat voor Industrieverband Fahrzeugbau , een samensmelting van alle ondernemingen betrokken bij de bouw van voertuigen.

IT

IT

Door het grote verloop van personeel in de hoofdvestiging van Constructam in Temse, besluiten de heren van der Herten de productie van meubilair onder te brengen in een regio met een hoge werkloosheid. In 1986 valt de keuze op Houthalen. Omdat men overtuigd is dat een fabriek het niet redt bij productie van alleen meubilair, besluit men in 1974 ook de productie van caravans ter hand te nemen, echter op basis van de voor die tijd gebruikelijke opbouw. De naam verandert in IT International Trailers. IT bestaat tot 1986; daarna wordt de merknaam door de Chateau-groep overgenomen.

inos3

Inos

De eerste conventionele uitschuifbare caravan van de Britse fabrikant Fifth Wheel. 
Deze firma is in 2002 opgericht voor het maken van de zogenaamde 5th Wheel caravantrailers voor op de laadbakken van trucks. De Inos is in 2011 geïntroduceerd.

iridium

Iridium

In het voorjaar van 2015 brengt de PLA-groep een nieuw edelmerk op de markt: Iridium. Deze wordt in Duitsland op de markt gebracht door WOF (Wohnmobil Outlet Factory).  In 2019 echter komt een Iridium E versie op de markt. Deze wordt t.b.v. WOF door het Zwitserse Maurer van opbouw voorzien.

images.jpeg

Iroise

Iroise-fourgons is een kleine Franse fabrikant van buscampertjes gebaseerd op de VW-T6, de Fiat Doblo en Peugeot Expert. Het bedrijf uit de omgeving van Brest is in 2007 opgericht door de jonge Yannick Sparfel

itineo

Itineo

Deze dochter van Rapido is in 2006 opgericht, gespecialiseerd in integrale campers.

IVR

IVR

De Italiaanse camperfabrikant  I.V.R. INDUSTRIA VEICOLI RICREAZIONALI SRL is in 2006, opgericht door  Salvatore Papallo. In 2013 komt er nog weinig nieuws naar buiten aangaande deze fabrikant.

ixus

Ixus

Bij Capron worden tussen 2009 en 2012 de caravans van Ixus, expliciet voor Nederland gebouwd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: