Erwin Hymer Group overgenomen door Thor Industries Inc.

 

 

De geruchten gingen al een paar weken maar nu is het een feit: Het Amerikaanse Thor Industries Inc. neemt de volledige Erwin Hymer Group over.  De  private EHG vertegenwoordigt een waarde van rond de  € 2,1 miljard en de aankoop wordt met baargeld en eigen kapitaal van Thor gefinancierd. Het is de bedoeling dat de Europse tak volledig zelfstandig onder Duitse leiding onveranderd verder gaat.

Thor Industries, Inc. is op 29 augustus 1980 opgericht doordat Wade F. B. Thompson en Peter Busch Orthwein Airstream verwierven. De naam  “Thor” is een combinatie van de eerste 2 letters van de namen van deze ondernemers. Airstream is in 1930 door Wally Byam  opgericht. In de loop der jaren heeft Thor, met een marktaandeel in de USA van zo’n 48%, ook wereld’s grootste producent van recreatievoertuigen , verscheidene merken overgenomen. Gezien de Amerikaanse marktverhoudingen zijn dit voornamelijk bedrijven die zich met de productie van (immense) campers bezig houden. In 2016 was Jayco de laatste grote fabrikant die Thor overnam. Naast Airstream behoren o.m. Dutchmen en Keystone tot het merkenpakket die allen min of meer zelfstandig blijven opereren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: