Pier Luigi Alinari (eindelijk) met pensioen.

In het rijtje van caravan/camperpioneers zoals, Sam Alper , Erwin Hymer, François Feuillet hoort ook de naam van Pier Luigi Alinari.  Mocht het kwartje nog niet vallen, zijn initialen staan voor P.L.A , en nu, bij zijn 83e verjaardag gaat hij ( voor de tweede maal) met pensioen. Alinari  begon in 1970 als toeleverancier van carrosserieën  voor campers. In 1980 nam hij CI International over, was betrokken bij de oprichting van Mc-Louis in 1999 , werd in 2001 vice-president bij SEA waar hij in 2003 twee nieuwe merken stichtte, t.w. Dream Motocaravans en Joint Camping Car. Daardoor was Alinari mede verantwoordelijk voor de stichting van “Val d’Elsa Motorhome Valley”,

In 2005 beëindigde hij zijn samenwerking bij SEA maar kwam er na enige tijd er achter dat hij het nog geen tijd vond voor achter de geraniums. Op een leeftijd van 75 stichtte hij in 2010 een nieuw bedrijf dat zijn initialen draagt: P.L.A. In 2014 nam hij het aangeslagen bedrijf Giottiline srl over. De  verkoop in 2016 van groot deel van zijn aandelen aan de franse Rapido was een voorbode van zijn huidige beslissing. Rapido voert de merken verder en zal ook verder in de Italiaanse productiecentra investeren.

Op 1 mei 2020 overlijdt Alinari, 85 jaar oud.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: