Braziliaanse teardrop-caravans

De 70e jarige Erico Neves lanceert in 2017 zijn mini-caravan genaamd Yany.  De naam verwijst naar zijn kleinkinderen Yan en Ny-Yani.    Op zijn zoektocht naar een producent is hij uitgekomen bij Topmotorhome van Sr Marcos Antônio Sbroglio. De ontwerper gaat niet op zijn lauweren rusten want de ontwerpen voor heel klein mini-campertje liggen al klaar.

Een andere Braziliaanse producent is Hometrailer , die ook teartop caravans uitbrengt onder de serienamen Wind en Fly Drop. Deze laatste lijkt een kopie van de in Europa gangbare modellen terwijl de Wind een geheel afwijkend model is. Daarnaast brengt Hometrailer nog off-road trailertjes op de markt als Dinky en X-Fort.                                                                                                            Sr. Antônio Donizetti Guariento sticht in 1980 een meubelmakerij onder de naam Art-Mad. Wanneer hij in 1987 ook trailers gaat maken wordt in 1990 de naam veranderd in Clau-Her Trailers Ltda. Antônio Guariento laat zich door Europese en Australische technologie inspireren waarbij de laatste de basis vormt voor de off-road trailers. Dit is ook de aanleiding om de recreatievoertuigen in een nieuwe onderneming ( op het zelfde adres) onder te brengen : Hometrailer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: