De komst van Turkse caravanproducenten.

Tot voor kort was in Europa slechts een Turkse fabrikant bekend, namelijk Badsoglu, de fabrikant van de Caretta

Tijdens een bezoek aan vrienden, komt dhr. Başoğlu op het idee om ook in Turkije caravans te gaan produceren. De start hiervan is in 1976 . Vervolgens worden er op grote schaal caravans, campers en maat gemaakte aanhangers gemaakt. De Caretta, het meest bekende model ( teardrop) wordt geëxporteerd naar meer dan 50 landen maar Europa telt voor 85% van de productie.

HOTOMOBİL RESTAR A.C  is een Turkse fabrikant van campers ,buscamper, een opzetunit en (mini-)caravans.               RESTAR  begon haar commerciele activiteiten  in 2015.

Hunter Nature was van oorsprong een machinefabriek, in 1987  opgericht door Hamdi Tezulas in het Turkse Kocaeli .           Doordat men vond dat er in Europa weinig of geen Of -the-Road caravans waren begon men in 2019 met de productie hiervan.    Het model Campravan Raptor RC wordt via een Duitse importeur in West Europa aangeboden.

Vestavan uit Izmir brengt in 2021 haar eerste caravan op de markt en zoekt ook afzetmogelijkheden in o.m. Duitsland

De Turkse Gumus-Group ( opgericht 1997) brengt in 2018 een uit aluminium vervaardigde off-road caravan op de markt waarop 10 jaar garantie op waterdichtheid wordt gegeven. Het bedrijf claimt de eerste Europese fabrikant van off-road caravans te zijn, terwijl de fabriek in de buurt van Izmir gevestigd is. Het bedrijf heeft ook de intentie deze wagens in west-Europa te verkopen en heeft daarvoor een showroom/filiaal in Berlijn geopend. De plannen om ook in de toercaravans uit te brengen resulteerde in een offroad-caravan.

Carpento uit de buurt van Istanbul brengt sinds 2015 caravans op de markt die veel lijken op de legendarische Constructam . In 2022 volgt introductie in West Europa .

Decamp uit Istanbul, actief sinds 2020, is actief als producent van Off-road trailers.

Ook Inka Caravan is relatief nieuwe fabrikant van caravans , opgericht in 2020 , voornamelijk nog lokaal actief.

Ugur ( geluk ) is een Turkse fabrikant van caravans en campers

Het Duitse Wanner leverancier en producent ( uitbesteed) van campers introduceert het GFK model Smartline in 2023 (waarschijnlijk) onder eigen merknaam.

Caracat is een merk van een Duitse firma uit Heidelberg die een caravan aanbiedt welke ook kan varen. Maar de productie vindt in Turkije plaats.

Saly produceert caravans, (bus)campers en tiny houses sinds 1975

Pino start in 2009 mert de productie van caravans in Istanbul. Tegenwoordig maakt men ook grotere caravans en opzetunits.

Fabrikant van teardrop caravans ; intro 2022 in Duitsland en Tsjechië. In 2023 volgt er een monocoque polyester caravan

De MesarGroup ,opgericht in 1996, opent in 2019 een caravanfabriek met als merknaam Swan Caravans waar in 2020 de productie van caravans en in 2021 die van campers start.

SMG MOMMOTH is een Off Road Vouwwagen voor avonturiers op een avontuurlijke terrein uit het Turkse Bursa. Ook deze firma is sinds 2021 actief.

Naast de bovengenoemde merken zijn nog zo’n 30 lokale fabrikanten op de lokale markt actief !!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: