KABE verwerft belang in Coachman

De Zweedse KABE Group AB  heeft per 1augustus 2018 een belang verworven van 21,5% in de Engelse Coachman Group Ltd. De bedrijven beconcurreren elkaar niet daar de caravans van zowel KABE als van Coachman niet op elkaars markt verkocht worden. De verwerving van dit aandeel van Coachman stelt de bedrijven in staat om samen te werken op het gebied van ontwikkeling en inkoop , maar ook  om uitwisseling van productie-technologie.

Het is niet voor het eerst dat KABE belangen heeft in een Engelse firma. In 1987 nam KABE het Engelse Fleetwood over , welke toendertijd zeer succesvol in Zweden was.  Adria op haar beurt verwierf op 2 januari 2003 50% van Fleetwood en op 5 april 2004 verwierf Adia Fleetwood volledig. Op 6 januari 2009 ging Adria -dochter Fleetwood failliet.

(13 aug.18 )

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: