Teardrop caravans uit de Baltische staten.

gs2.png

 

Terwijl de Duitse en Franse reuzen in vrijetijdsvoertuigen concurrenten opslurpen , trachten kleine bedrijfjes een graadje mee te pikken. Zij wenden zich voornamelijk tot de markt van teardrop-caravans en dat geldt met name voor bedrijven uit het oosten van Europa.

Tjechische ( Mini-Karavany) en Slowaakse ( Procamp/Mini-caravans) bedrijven kenden wij al maar daar komen nu ook Baltische bedrijven bij die caravans, vervaardigd met Baltische berkenhout, uitbrengen.

Het Letse Kulba is hier al een paar jaar actief en daar komt nu het Lithouwse GS bij. Uit het zelfde land stampt ook Tinycamper, welke nog niet in hetb westen actief is.

Sia Kulba, opgericht in 2011,  is een producent uit Letland, die in 2012 voor het eerst geëxporteerd wordt.
Kulba bouwt ambachtelijke gemaakte teardrop caravans, zowel uit Baltische berkenhout of geheel uit aluminium. Sinds 2014 wordt het bedrijf geleid door Aldis Bokmelders (LV) en Inge Horst (D)

JSC Dizva uit Litouwen start in 2013 met de productie van een gesloten motor/surfboard-trailer. In 2014 komt er een een teardrop trailer bij.  In 2017 tracht het bedrijf met een vernieuwde versie ook afzet te creëren  in West Europa , o.m. in Frankrijk en Nederland. De naam GS verwijst naar de initialen van de directeur Gintaras Stankevičius.

Eugenijus Jusas uit Litouwen start in 2016 met de productie van teardrop caravans onder de merknaamTinycamper. Een offroad model is in 2017 in de planning. Het bedrijf gebruikt Baltische berkenhout en levert ook een  opbouwkit voor € 1400.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: